Меѓународна соработка
   English

 

 English

     
08 Logo MPEkonomija Biro za metrologija H C MK

Регистрирај се

(optional)

Бирото за метрологија како национална институција за метрологија на Република Македонија е надлежна за вршење на стручните и другите работи во областа на метрологијата утврдени со Законот за метрологија (Службен весник на РМ бр. 55/2002 од 16 Јули 2002год)
Бирото за метрологија е членка во повеќе меѓународни метролошки институции и организации заради потребата од меѓународно признавање на метролошката инфраструктура во Република Македонија.

Лице за контакт:

Бети Вуковојац

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
тел.:2403676 локал 051