Одделение за верификација на електрични мерила
   English

 

 English

     
08 Logo MPEkonomija Biro za metrologija H C MK

Регистрирај се

(optional)

Одделението за верификација на електрични мерила ги врши работите од надзорот над употребата и начинот на пишувањето на законските мерни единици, калибрација на мерилата, верификацијата на мерилата, метролошки надзор над количините и означувањето на пакуваните производи, стручен стален надзор над исполнетоста на условите во лабораториите за верификација на поедини видови мерила, стручен надзор над примената на одредбите од Законот за метрологијата и прописите донесени врз основа на овој и други закони како и други работи за потребите на секторота.

Раководител на секотор за Верификација на електрични мерила

Марјан Треневски

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

тел.: 2403676 локал 021